1. Les persones de sis anys d’ara en avant queden obligades a l’ús de màscares en els següents supòsits:

a) En la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

b) En els mitjans de transport aeri, marítim, en autobús, o per fer-rocarril, així com en els transports públics i privats complementaris de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclosa la persona conducto-ra, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili. En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions, no serà necessari l’ús de màscares quan es troben dins de la seua cabina.

2. L’obligació continguda en l’apartat anterior no serà exigible:

a) Per a les persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per l’ús de la màscara o que, per la seua situació de discapacitat o dependència, no disposen d’autonomia per a llevar-se la màscara, o bé presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

b) Tampoc serà exigible en el cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure, ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, l’ús de la màscara resulte incompatible, conformement a les indicacions de les autoritats sanitàries.

3. S’equiparen a l’exercici de l’esport individual, les activitats que suposen un esforç físic de caràcter no esportiu, a l’aire lliure i de manera individual, mantenint, en tot cas, la distància mínima de 1,5 metres amb altres persones que no siguen convivents.

4. Es consideren activitats incompatibles amb l’ús de la màscara, les següents:

a) El bany en la mar, llacs, embassaments, rius o en altres zones de bany; així com en piscines, en l’exterior o cobertes.

b) La pràctica d’esport en el mig aquàtic, siga aquest natural o arti-ficial.

c) Els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d’esport en el mig aquàtic, a l’entorn d’aquest.En el cas del descans a les platges, rius o entorns assimilats, o en piscines no cobertes, el citat període només podrà estendre’s a aquell en què la persona romanga en un punt determinat i respectant la distància mínima de 1,5 metres amb altres persones que no siguen convivents, i sense que l’agrupació de persones puga superar el número màxim per-més.En el cas de piscines cobertes o en el cas que aqueix descans es rea-litze a bord d’embarcacions, només s’entendrà per període de descans l’estrictament necessari entre intervals d’activitat.

d) Les activitats de socorrisme o rescat quan requereixen accedir al mig aquàtic.

e) Els moments estrictament necessaris per a menjar o beure, en llocs en els quals estiga autoritzat.

5. Es consideren activitats compatibles amb l’ús de la màscara, les següents:

a) El passeig pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals.

b) El passeig a vora de mar i dels altres entorns aquàtics.

c) L’ús de vestuaris de piscines públiques o comunitàries, excepte a les dutxes.

d) La permanència en l’exterior o interior d’establiments d’hosta-leria fora dels moments estrictament necessaris per a menjar o beure.

Font DOGV